23948sdkhjf

Dansk tankskib angrebet af pirater

Det danske tankskib, Torm Gertrud, blev søndag udsat for et piratangreb ud for den vestafrikanske kyst. Alle besætningsmedlemmer er i god behold, siger Torms presseofficer til Søfart.
Søndag den 9. september kl. 19.35 lokal tid blev skibet Torm Gertrud udsat for et væbnet piratangreb. På rute mellem to vestafrikanske destinationer blev det dansk ejede olietankskibet, der sejlede uden last, indhentet af et hurtigtgående piratfartøj. 

Skibets kaptajn gav umiddelbart efter piratobservationen ordre til, at skibets hastighed blev sat i vejret og begyndte nødværgemanøvrer, skriver rederiet Torm i en meddelelse til Søfart.

Herefter udspillede der sig et intensivt drama og flere forsøg fra piraternes side på at borde skibet. Piraterne kunne dog ikke komme om bord på skibet og opgav efter 20 dramatiske minutter.

Hverken besætning eller skib led fysiske skader.

”Det var en alvorlig hændelse, men heldigvis med et lykkeligt udkomme,” siger presseofficer Jakob Risom til Søfart.

”Besætning er ved godt mod, men de var selvfølgelig rystede lige efter situationen,” tilføjer han og forklarer, at alle besætningsmedlemmer efterfølgende har været i gennem en debriefing. 

Torm Gertrud, der søgte til Lagos, Nigeria efter angrebet, har nu fået en ny last og er på vej væk fra området, siger Jakob Risom.

Skibet havde ikke bevæbnede vagter om bord under angrebet.

Hvorfor har I ikke meldt noget ud til offentligheden før nu?

”Sådanne sikkerhedsmæssige risici udtaler vi os normalt ikke om,” lyder det fra rederiet Torm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078