23948sdkhjf

Mærsk-formuen væk fra førstepladsen

Ny beregningsmetode sender hr. Møller fra en første til en 10.plads.
Mærsk Mc-Kinney Møller har i årtier været omtalt som Danmarks rigeste mand, og i årevis toppede han Berlingske Business Magasins liste over landets rigeste. Men i år er Mærsk - eller rettere dødsboet efter hr. Møller - dykket fra førstepladsen til 10. pladsen over landets rigeste. 
 
Efter en status som Danmarks absolut rigeste i årevis figurer Mærsk Mc-Kinney Møller - denne gang repræsenteret af hans dødsbo – som nummer 10 på Berlingske Business Magasins liste over landets 100 rigeste.

Det bratte fald har intet at gøre med den gamle reders dødsfald den 16. april i år. Derimod har Business Magasin i år valgt at ændre på den måde, formuerne bliver opgjort på.

I modsætning til tidligere år er formuer, der er placeret i fonde, ikke medregnet i personernes og familiernes formuer. Det er således kun personlige ejerskaber, der indgår i formueopgørelsen. 
På den nye rigmandsliste for 2012 er boet efter Mærsk opgjort til 6,8 milliarder kroner, hvor hans formue i 2011 efter den gamle metode blev opgjort til 84,4 milliarder kr. 
I år bliver førstepladsen indtaget af familien Kirk Kristiansen, der er god for 55,3 milliarder kr. Mærsk Mc-Kinney Møllers datter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er nr. 54 på listen med en formue på cirka 1,3 milliarder kr.

Kilde: Berlingske Nyhedsbureau 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.125