23948sdkhjf

Strejke i Aarhus sendte kæmpe Mærsk-skib retur

Arbejdsnedlæggelse i Aarhus Havn sendte Mærsk-ejet skib ud af havnen uden at få losset og lastet containere.
En strejke i Aarhus Havn kom mandag på tværs af planerne for et Mærsk-skib til 13.000 containere.
 
Skibet måtte på grund af krankonflikt vende om uden at få losset og lastet de containere, der var planlagt. Det skriver Aarhus Stiftstidende.
 
Det er de overenskomstansatte kranførere på havnen, som har nedlagt arbejdet efter et møde med havnens ledelse. De er sure over, at havnen er gået i forhandlinger om at udlicitere kranarbejdet efter, at de ikke kunne blive enige med kranførerne om nye arbejds- og lønforhold.
 
Havnen er presset af konkurrencen, og derfor vil ledelsen af havnen reducere omkostningerne. Men kranførerne mener, at de allerede har givet sig en hel del.
 
"Vi har tilbudt en lønreduktion på 60 kroner per mand samt mere fleksible mødetider og mindre mandskabsforbrug," skriver kranførerne i et åbent brev til borgmester Jacob Bundsgaard, der samtidig er formand for Aarhus Havn.
 
Havnedirektør Bjarne Mathiesen erkender, at det kan blive aktuelt at se på, om der er andre kranførere, som kan løse opgave billigere end de kommunalt ansatte, og at de er i forhandlinger med containeroperatøren APMT-CS.
 
"Men vi forhandler ikke om noget, der ikke lovligt kan lade sig gøre," siger han til Aarhus Stiftstidende.
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094