23948sdkhjf

Rederiforeningen: Ny film er et vigtigt input i pirat-debatten

Den danske film, Kapringen, som får premiere i Danmark om to dage, er et væsentligt bidrag til at fastholde fokus på den ulykkelige og uholdbare situation for søfolk og rederier, der lider under piraternes hærgen ud for Afrikas Horn og i stigende grad også i ud for Vestafrika.
Danmarks Rederiforeningen mener, at filmen sætter fokus på den historie, vi som branche kan have svært ved at formilde, nemlig den menneskelige pris, som søfolk og rederier, må betale. 
 
”Jeg håber, at filmen kan være med til at fastholde fokus på dette problem, så det internationale samfund, regeringer og andre organisationer forstår alvoren og ikke lukker øjnene for, at situationen er aldeles uholdbar”, siger vicedirektør i Danmarks Rederiforening, Jan Fritz Hansen i en pressemeddelelse.
 
Tæt samarbejde med Clipper
”Kapringen” er ikke en dokumentarfilm, men den er blevet til i tæt samarbejde med det danske rederi Clipper, som er et af de danske rederier, der har mærket pirat-problemerne helt tæt på. 
 
Filmen får premiere på et tidspunkt, hvor der har været en nedgang i antallet af piratangreb og kapringer i området ud for Somalias kyst og langt ud i Det Indiske Ocean.
 
Ifølge Nato-kilder skyldes dette fald i pirataktiviteten en kombination af tre faktorer, nemlig den militære tilstedeværelse i området, en stigning i brugen af private bevæbnede vagter og rederiernes bestræbelser på at forberede sig, inden de sejler ind i området, samt det faktum, at sommeren på grund af vejret i området traditionelt er lavsæson. 
 
Den næstkommanderende for Natos indsats, Bruce Belliveau, advarede i sidste uge mod at slække på indsatsen. Den vurdering deler Rederiforeningen.
 
”Vi må ikke glemme, at der sidder cirka 170 mennesker som gidsler dernede lige nu. Det er 170 for mange. Rederierne har ved at følge retningslinjerne for sejlads i området, ved at forberede sig til tænderne og ved at bruge bevæbnede vagter, når det er nødvendigt, forhindret mange angreb og gidseltagninger, understreger Jan Fritz Hansen.
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079