23948sdkhjf

Scandlines sættes til salg for 10 milliarder kroner

Ejerkredsen omkring Scandlines er ifølge Reuters i gang med en offensiv salgsproces af det danske færgerederi. "Ingen kommentarer," siger Scandlines til Søfart.
Den tyske kapitalfond 3i og Allianz Capital Partners overvejer et frasalg af danske Scandlines og har allerede inviteret interesserede banker til at komme med deres bud på en salgsproces for 2013. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
 
De to halvpartsejere af Scandlines håber på at kunne sætte et 10 milliarder kroner prisskilt på rederiet og salgprocessen forventes at begynde allerede i 2013, skriver nyhedsbureauet, der baserer historien på fem unavngivne kilder.
 
De nuværende ejere købte sammen med en tredje ejer, Deutsch Seerederei Gmbh, Scandlines, i 2007 for godt 11,5 milliarder kroner. Siden blev Deutsch Seerederei Gmbh købt ud og tidligere i år blev fem af Scandlines fragtruter frasolgt til svenske Stena Line.
 
Ingen kommentarer 
 
Scandlines har dog ingen kommentarer til nyheden om det forestående salg.

”Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Generelt kommenterer Scandlines ikke på rygter, og det her er et ejer spørgsmål,” siger Scandlines administrerende direktør Søren Poulsgaard Jensen via kommunikationsbureauet Ehrenberg kommunikation.
 
Ejerkredsen var om muligt endnu mere fåmælt om det formodede frasalg. Kathryn van der Kroft, PR direktør for kapitalfonden 3i, vil ikke udtale sig om sagen til Søfart udover, ”Vi affviser at kommentere på mediespekulationer,” og det var ikke muligt at få en kommentar fra Scandlines anden ejer Allianz Capital Partners.
 
Interesserede købere kunne, ifølge Reuters, være Kapitalfonden Triton, der allerede er inden i branchen gennem ejerskab af Nordic Tankers, samt kapitalfonden EQT.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094