23948sdkhjf

Stor efterspørgsel efter ny shippinguddannelse

35 elever på første modul er flere, end vi havde regnet med, siger vicedirektør Pia Voss fra Danmarks Rederiforening, som har taget imod det første hold shippingelever på ny shippinguddannelse.
Interessen for det nyetablerede uddannelsesprogram "Danish Shipping Academy" har været overvældende.
 
”Den internationale deltagelse på det første hold og den generelle interesse for den nye uddannelse afspejler, at Danmark i sandhed er en international skibsfartsnation. Men også at shippingvirksomheder ønsker at sikre sig en god dosis dansk tradition og kommercielle kompetencer hos deres shippingelever”, sagde han i sin tale til de nye studerende.
 
Onsdag aften bød Rederiforenings direktør Peter Bjerregaard 35 nye shippingelever fra hele 12 forskellige nationer velkommen til shippingverdenen. 20 danskere, fem nordmænd og 10 elever med andre nationaliteter er i disse dage samlet i Snekkersten i Nordsjælland til første del af det ny etablerede uddannelsesprogram ”Danish Shipping Academy”.
 
Rederiforeningens vicedirektør Pia E. Voss var heller ikke bleg for at kalde den nye uddannelse en succes. ”35 elever på første modul og 38 elever på næste modul er mere end vi havde regnet med,” var hendes kommentar til Søfart ved receptionen.
 
Ny international shippinguddannelse
 Hun nævnte, at de nye shippingelever kommer fra en lang række forskellige lande og kulturer og har en bred vifte af erfaringer i bagagen inden uddannelsesstarten. Enkelte elever kommer direkte fra gymnasiet, mens andre har en akademisk uddannelse eller en helt anden baggrund. 
 
Pia Voss har sammen med Jan Ulrik Nielsen fra rederiet J. Lauritzen og Lars Holm fra Clipper Group været kernen i udviklingen af den nye elevuddannelse, hvor Maersk Tankers også har været med i udviklingsforløbet.
 
Et uddannelsesforløb, der er skræddersyet efter shippingselskabernes behov og er en vekselvirkning mellem arbejdet ude i de 16 forskellige deltagende shippingselskaber og tre intensive kursusmoduler i København.
 
Uddannelsen startede den 12. september og afsluttes to år senere i september 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078