23948sdkhjf

”Kapringen” storhitter hos anmelderne

Danske og udenlandske anmeldere er enige om, at ”Kapringen” er en fremragende film. Over alt finder anmelderne superlativerne frem.
Splitte mine bramsejl, hvor er det elegant lavet, skriver Jyllands-Postens anmelder og giver filmen fem ud af seks mulige stjerner. 

Jyllands-Posten skriver blandt andet: ”Der er mange ting, der ikke er der i ”Kapringen”. Der er ikke store, voldsomme slåskampe. Der er ikke gestikulerende melodramaspil. Der er ikke megen musik til at styre publikums følelser. Det er på en måde et afpillet, men stærkt skrog, som Tobias Lindholm præsenterer i sin første film som soloinstruktør. Der er samtidig velsmagende kød på både fortællingen og formatet.”

”Ved at trække al ydre drama væk fra historien – vi ser for eksempel ikke, at skibet bliver overtaget – forlader Tobias Lindholm sig på skuespillernes evne til at føre dramaet ud over rampen og ikke bare ned i biografsalen, men helt ind i publikums nervebaner. Det lykkes over al forventning.”

Udenlandske anmeldere er begejstrede
”Formidabel. Fremragende. En film, der skiller sig ud. Lyse udsigter.” 

Det er ikke kun de danske anmeldere, der er ved at selvantænde over Tobias Lindholms nye film 'Kapringen'. Også udenlandske anmeldere har for alvor rosende ord til filmen. 

Det internationale filmmagasin Variety skrev efter visningen på filmfestivalen i Venedig, at filmen er formidabel, og fortsatte ifølge Berlingske: ”Gidsel-thrillere forsøger at vride maksimal melodrama ud af lidelsen. Sådan er det ikke med Tobias Lindholms fremragende 'Kapringen', som faktisk vokser mere afdæmpet skræmmende, som dens mareridt-scenario udfolder sig.”

Berlingske: En streng symfoni
Berlingskes anmelder: ”Det er en streng symmetri, der behersker Tobias Lindholms nye film. Der er meget godt at sige om Lindholms nærmest fanatiske realisme, der er sjælden i nutidens filmbranche, der som oftest vægter kommercielle hensyn højere. Filmens mange overlappende elementer fra virkeligheden giver langt hen ad vejen fiktionen en dyb følelsesmæssig klangbund. 

Pilou Asbæk og Søren Malling er lige fremragende i hver sin side af filmens snævre univers og får meget ud af små detaljer i manuskriptet.

”Kapringen” er en klaustrofobisk, monoman film, der i sidste ende hamrer sin vision så ufortrødent fast i publikum, at man nærmest går værkende fra biografen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08