23948sdkhjf

Frygtet krabbe fundet på Fyn

En lodsejer på Fyn gjorde store øjne, da han opdagede en behåret krabbe på 30 cm i sin ruse ved Vindinge Å på Østfyn.
Sammen med miljøkonsulent Lars Brinch Thygesen fra Danmarks Sportsfiskerforbund fandt han ud af, at det var en kinesisk uldhåndskrabbe, han havde fundet. Det skriver fyens.dk


Den kinesiske uldhåndskrabbe er en af de mest frygtede såkaldte invasive arter, der udvikler sig ved udledning af ballastvand, og ifølge Naturstyrelsen bør den bekæmpes, hvis man støder på den, da den er uønsket i de danske farvande.

For at overleve skal krabben have adgang til både ferske og salte vandområder, men har den det og ellers gode betingelser, kan den til gengæld formere sig eksplosivt.

Det er sket i både Tyskland, Holland og England, hvor man flere steder har alvorlige problemer med krabben, som er kendt for at grave huller og kanaler, der ødelægger diger og brinker.

Store bestande har gjort skade på fiskeredskaber som net og ruser. I Tyskland i 2005 blev de økonomiske konsekvenser af krabben estimeret til cirka 80 millioner euro.

Krabben betegnes som en af de 100 værste invasive arter i verden. Invasive arter kædes ofte sammen med fragtskibenes ballastvand, der kan være årsag til at arter breder sig til lokaliteter på kloden, hvor de ikke naturligt hører hjemme. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078