23948sdkhjf

BIMCO ønsker bedre certificering af private vagtfirmaer

Organisationen bag ISO arbejder på en helt ny certificering, der er målrettet alle private vagtselskaber, som opererer med civile, bevæbnede vagter.
ISO er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på en såkaldt Publicly Available Specification (PAS) med løbenummeret 28007. Det oplyser Jakob P. Larsen, Maritime Security Officer hos den internationale shippingorganisation BIMCO til Søfart.
Den helt nye certificering er rettet specifikt mod private vagtfirmaer, som arbejder med bevæbnede vagter. 

”I BIMCO’s optik bør private vagtfirmaer tilstræbe at opnå ISO 28007 certificering, for derigennem at kunne dokumentere, at man er i stand til at drive virksomhed på forsvarlig vis,” siger Jakob P. Larsen. 

Rederierne har et stort behov for at sikre, at private sikkerhedsfirmaer, som leverer bevæbnede vagter, er i stand til at operere forsvarligt og efter alle gældende regler og relevante etiske standarder. 

”BIMCO finder ikke, at den nuværende ISO 9001 certificering til fulde tilfredsstiller dette behov, så vi hilser den nye PAS velkommen.”

ISO 28007 forventes færdiggjort i løbet af de næste uger, hvorefter den vil blive præsenteret for IMO’s Maritime Safety Committee til november. ISO 28007 er blevet til på foranledning af et forslag stillet af bl.a. BIMCO, som resulterede i en officiel anmodning til ISO fra IMO i maj i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078