23948sdkhjf

Mindst 36 dræbte ved bådulykken i Hongkong

Adskillige mennesker, og blandt dem er mange børn, har mistet livet i en voldsom bådulykke, hvor en færge og et fritidsfartøj kolliderede i storbyen Hongkong ved den kinesiske kyst.
De første meldinger lød på, at otte personer havde mistet livet. Men tidligt tirsdag morgen lokal tid kunne redningsholdet konstatere, at over fire gange så mange var omkommet. Det skriver Politiken.
 
”28 personer blev erklæret døde på stedet, mens otte andre havde mistet livet, da de ankom til hospitalet,” oplyser de lokale myndigheder.
 
Over 100 mennesker er blevet bragt til fem forskellige hospitaler efter ulykken, og flere er alvorligt kvæstet og i kritisk tilstand, oplyser redningstjenesten.
 
Færgedramaet skete, da et fartøj sejlede ind i en færge propfyldt med mennesker, som var i Hongkongs trafikerede havn for at se et fyrværkerishow i anledning af Kinas nationaldag.
 
Efter kollisionen sank færgen til bunds, fyldt med passagerer.
Redningsmandskab i helikoptere og både har brugt natten på at gennemsøge havnebassinet, og dykkere har ledt efter overlevende i det sunkne fartøj.
 
Myndighederne i Hongkong oplyser, at alt disponibelt mandskab er blevet sat ind til at hjælpe med redningsindsatsen. Det drejer sig om 28 redningsbåde og 20 ambulancer.
Aktionen er blevet hæmmet af nattens mørke, og redningsarbejderne vil ikke udelukke, at der stadig befinder sig mennesker i det sunkne fartøj. Politiet ved endnu ikke, hvorfor de to fartøjer sejlede ind i hinanden. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078