23948sdkhjf

Privat demonstration for gidsler

Der er i dag indkaldt til demonstration på slotspladsen foran Christiansborg for at få politikernes opmærksomhed om de tilfangetagne piratgidsler i Somalia, ærøske Søren Lyngbjørn og hans makker Eddy Lopez samt fire fillipinske søfolk.
Det er en gruppe private, der har taget initiativ til demonstrationen, der sker når politikerne mødes til Folketingets åbning klokken 11. Det fortæller fyens.dk
Hos 3F Sømændene er der opbakning til demonstrationen. Både fagforbundet og utilfredse søfolk møder op til demonstrationen.

”Et af de budskaber, vi godt vil sende til politikerne, er, at nu skal de seks søfolk hjem fra Somalia, hvor de har siddet fanget i over halvandet år,” siger faglig sekretær Gert Christensen fra 3F Sømændene.

Også værtshusholder og tidligere sømand John Andresen bakker op og serverer gratis morgenkaffe til demonstranterne. Det sker fra hans værtshus - Danmarks ældste sømandsværtshus, Cafe Malmø i Havegade 35 fra klokken 10.

”Det er en sag, der bliver meget debatteret hernede. Mange af vores gæster er jo sømænd, der kunne have været i samme situation som de stakkels kollegaer ned i Somalia, der bare har passet deres arbejde,” siger John Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345