23948sdkhjf

Pressede Torm indgår endelig bankaftale

Efter lang tids venten er Torms aktionærer og banker nået frem til endelig bankaftale, der sikrer rederiet fortsatte drift. Aktien stiger kraftigt fra morgenstunden.
Endelig godt nyt fra det trængte rederi Torm.
 
Selskabet indgår en en omfattende restruktureringsaftale med bankerne, hvor hovedingredienserne er ny likviditet, ændringer i bankgælden og besparelser på indgåede time charter aftaler.
 
Den længe ventede aftale medfører at de tidligere Torm aktionærer står tilbage med 10 procent af aktierne, mens banker og andre nye aktionærer sidder med de resterende 90 procent.
 
"Det har taget ekstraordinært lang tid at nå hertil og har påført selskabet meget store omkostninger, men Torm kan nu fortsætte den daglige drift selv i et fortsat vanskeligt marked," udtaler bestyrelsesformand N. E. Nielsen i en fondsbørsmeddelelse.
 
Genopretningsplanen for Torm har været i gang siden 2010. Og indtil i dag har bestyrelsen ikke haft held med at overbevise bankerne om deres løsningsforslag.
 
Torm får nu tilført ny arbejdskapital på 100 millioner dollars indtil 30. september 2014. Samtidig bliver den eksisterende bankgæld på 1,8 milliarder dollars forlænget til udgangen af 2016, og Torm behøver ikke afdrage på gælden de næste to år.
 
Torms administrerende direktør Jacob Meldgaard er også lettet og glad over aftalen.
 
"Det har været en lang proces, men jeg er meget glad for den støtte, vi har fået fra vores mangeårige time charter partnere og bankerne. Torms organisation ser nu frem til atter at kunne fokusere udelukkende på kunderne og den daglige drift," udtaler han.
 
Det pressede rederi har indtil nu ikke offentliggjort forventningerne til 2012 på grund af selskabets situation. Men nu offentliggør Torm, at regnskabet for i år vil give et underskud før skat på 350-380 millioner dollars.
 
På fondsbørsen bliver nyheden om aftalen modtaget med jubel. Torm-aktien stiger efter få minutter med 35 procent til kurs 3,7
 
 
 
 
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078