23948sdkhjf

Banker lægger Torm i spændetrøje

Torm må se en fremtid i øjnene, hvor bankerne som de nye hovedaktionærer vil kontrollere det forgældede tankrederi ned i mindste detalje.
En længe ventet restruktureringsaftale mellem Torm og dets bankforbindelser er faldet på plads og sikrer det 123 år gamle rederi mod en truende konkurs.Det skriver Børsen.

Men internt i rederiet frygtes det, at bankerne vil stække Torm så voldsomt, at rederiet får vanskeligt ved at operere på normale markedsvilkår. 
"Bankerne har ikke forstand på at drive rederi, og de har ikke gjort sig tanker om det. De har sikret deres pant og fået kontrol med rederiet, men de aner ikke, hvad de vil stille op med det. Så vi får en kustode, en forvaltning, men ikke nogen udvikling," siger en kilde til Børsen. Kilden ønsker ikke at få sit navn frem.

Ifølge Børsens oplysninger vil aftalen med bankerne blandt andet medføre, at Torm afskæres fra at indgå længerevarende kontrakter og lave valutaafdækning som normalt i shippingbranchen.
 
"Det er klart, at hvis man bliver ejet af nogle banker, så er det et problem. Det, som de altid kan blive enige om, er at være så firkantede som muligt," siger en anden kilde til avisen. 
Bestyrelsesformand, advokat N.E. Nielsen, mener dog ikke, at bankernes betingelser er for skrappe. "I den periode, hvor aftalen løber, ser vi det ikke som en snærende begrænsning på Torm," siger N.E. Nielsen.

Rederiets adm. direktør, Jacob Meldgaard, ser heller ingen problemer i bankernes krav. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079