23948sdkhjf

Søby Havn på vej på kommunale hænder

Ærø Kommune er på vej ind som ejer af en del af Søby Havn. Målet er en større havn, hvis det lokale værft og de mange arbejdspladser skal reddes.
Havnen har ellers været selvejende, men nu må kommunen tage over, hvis det skal lykkes at få staten til at give penge til udvidelsen af Søby Havn. En udvidelse, som er nødvendig, hvis værftet og 150 arbejdspladser på Ærø skal overleve. Det fortæller DR P4 Fyn. 

Søby Havn vil nu bede kommunen om forhandlinger, så kommunen kan overtage ydermoler og den såkaldte værftshavn. 

Havneudvidelsen er i spil som en del af den såkaldte Havnepakke 3, som Danske Havne har lavet et udspil til politikerne på Christiansborg om. 

Og da staten ikke kan støtte en privat havn, må Søby over på kommunale hænder. Dermed skal kommunen også overtage den gæld, der er i havnen. Men borgmester Karsten Landro tror ikke, det bliver et problem:
”Sådan som jeg husker det, er vi vist den største kreditor i havnen i forvejen, så det tror jeg ikke på, at det vil ændre holdningen,” siger Karsten Landro. 

Søby havn har gæld i banken på seks millioner kroner og hos Ærø Kommune cirka det dobbelte. Kommunen og havnen har uformelt drøftet en overtagelse, men borgmesteren venter nu på en officiel henvendelse fra Søby Havn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156