23948sdkhjf

EU dropper krav om regionale CO2-reduktioner for skibsfarten

Det bliver alligevel ikke til en EU-lov omkring CO2-reduktioner for skibsfarten. Dermed er vejen banet for en global aftale.
EU-Kommissionen aflyser planerne om at indføre regional CO2-lovgivning for skibsfarten. Det åbner i stedet for en global aftale.
 
Det skriver Lloyd's List.
 
Transportkommissær Siim Kallas siger til shipping-avisen, at EU dropper en regional aftale for at give plads til, at de globale forhandlinger i den Internationale Maritime Organisation, IMO, bliver en succes.
 
Det er lidt af en kovending fra EU-Kommissionen, der havde påpeget, at de ville tvinge en regional lovgivning i gennem, hvis IMO ikke landede en global aftale i 2011.
 
EU vil i stedet introducere nye krav om at overvåge skibsfartens CO2-udledninger næste år, for at komme med et bud på en global aftale, der ikke vil føre dyre og ødelæggende regionale lovgivninger.
 
De første meldinger går på, at skibsejerne i detaljer skal rapportere, hvor meget brændstof de bruger op imod den last, de har med. Det skal så bruges til en global diskussion, der skal bane vej for en frivillig markeds-baseret CO2-løsning, som på et tidspunkt skal blive obligatorisk.
 
Den nye EU-strategi er meget tættere på det amerikanske forslag om en lempelig overgangsordning. Og det kan ifølge Lloyd's List betyde, at de globale forhandlinger nu igen kan komme tilbage på sporet.
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098