23948sdkhjf

Ole Sohn: Stor tak til væksteamet

Vækstteamets formand, adm. direktør i DS Norden, Carsten Mortensen, overrakte i dag vækstteamets anbefalinger til regeringen. De blev positivt modtaget
Erhvervs- og vækstministeren havde de store roser fremme ved modtagelsen af det maritime vækstteams anbefalinger for at styrke væksten og beskæftigelsen i Det Blå Danmark. Væksteamet har siden foråret 2012 konsulteret en lang række interessenter på det maritime område for at finde frem til de endelige anbefalinger.
 
”En stor tak til vækstteamet for de gode konkrete og ambitiøse anbefalinger til regeringen. Det er nogle gode bud på, hvad der skal til for at styrke væksten og beskæftigelsen inden for Det Blå Danmark,” Siger Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i en pressemeddelelse hvor vækstteamets overordnede anbefalinger fremhæves som:
 
Danmark skal være attraktiv for maritime virksomheder
De generelle rammevilkår skal være konkurrencedygtige
Øget effektivitet, digitalisering og fornyelse skal skabe konkurrencefordele
Det Blå Danmark skal markedsføres
Det Blå Danmarks kompetencer, forskning og innovation skal styrkes
De grønne vækstmuligheder skal udnyttes gennem samarbejde og partnerskaber

”Det er en spændende vision som vækstteamet stiller op, og jeg er enig i målsætningen om, at Danmark skal være Europas maritime centrum. Jeg er også glad for, at vækstteamet sætter fokus på at styrke eksportmulighederne og på at udnytte det, vi er gode til, fx vores maritime købmandskab og kompetencer, samt Danmarks styrkeposition indenfor innovative miljøløsninger,” lyder vurderingen fra Ole Sohn.
 
Regeringen vil nu gå i gang med at udarbejde en konkret vækstplan for Det Blå Danmark, der skal omsætte vækstteamets gode og innovative anbefalinger til konkrete initiativer. Denne plan vil ifølge ministeren ligge klar senere på året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094