23948sdkhjf

APM Terminals i vietnamesisk mareridt

APM Terminals, A.P. Møller-Mærsks havnedivision, er endt i store vanskeligheder i Vietnam. Et år efter selskabet åbnede en containerhavn ud for Vietnams kommercielle center vakler investeringen alvorligt.
Trods mange års minutiøs planlægning er Danmarks største selskab alvorligt presset på grund af en omfattende udbygning af konkurrerende havne i det vigtige vækstland, som betyder massiv overkapacitet og forringet indtjening.
 
Det skriver Børsen.

"Vi mente, vi havde lavet vores hjemmearbejde. Vi havde bankerne med, vi havde staten med i joint venture. Ingen havde set dette komme," siger Michael Them Rasmussen, direktør for markedsudvikling i Sydøstasien for APM Terminals til avisen. 

Han var indtil 1. januar i år ansvarlig for den vietnamesiske havn, og han har et stort kendskab til investeringer i Asien.

APM Terminals har investeret over 1 mia. kr. i projektet sammen med en række vietnamesiske statsselskaber i et joint-venture, hvor APM Terminals sidder, ganske typisk for investeringer i Vietnam, med 49 pct. 

Terminalen håndterer ca. 50 pct. af alle de containere, der ankommer til det nyudviklede havneområde syd for Ho Chi Minh City.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078