23948sdkhjf

Giftigt havneslam fra Esbjerg Havn koster staten dyrt

Regningen til staten for at bygge et slamdepot for at miljøbeskytte Vadehavet kan lande på mellem 200 og 250 millioner kroner.
Det kan koste staten dyrt at miljøbeskytte det naturfølsomme Vadehav.
 
Ifølge Jyske Vestkysten risikerer staten en regning på mellem 200-250 millioner kroner for at bygge et nyt landbaseret slamdepot, som skal sikre, at Esbjerg Havn ikke sander til.
 
Det er planen, at det dyre deponi, der har Kystdirektoratet som bygherre, skal indeholde det mest forurenede havneslam fra bunden af visse af havnens bassiner.
 
Den høje pris for at bygge det kommende depot, som desuden kommer til at koste en årlig driftsudgift på millioner af kroner i cirka 25 år, skyldes, at der på ingen måder må ske udsivning af forurenede stoffer til Vadehavet.
 
Det oplyser Signe Ingvardsen fra Kystdirektoratet, der dog ikke ønsker at kommentere prisen over for Jyske Vestkysten.
 
Det er mere end ti år siden, at man begyndte at diskutere, hvad der skulle ske med det forurenede bundmateriale. Projektet led dog et alvorligt nederlag, da Miljøklagenævnet i 2007 underkendte daværende Ribe Amts godkendelse af et såkaldt spulefelt, som blot ville have kostet 20 millioner kroner.

Forventningen er, at det nye deponi er klar til i ibrugtagning i 2015, men ifølge avisen løber Kystdirektoratet allerede ved årsskiftet tør for arealer til deponering af det forurenede bundmateriale.
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078