23948sdkhjf

Brovagter skal være søfolk

Ligesom på Limfjordsbroen skal brovagterne på Jernbanebroen i Aalborg have erfaring med at sejle et skib.
Hvis risikoen for gentagelser af marts måneds påsejling af Jernbanebroen mellem Aalborg og Nørresundby skal reduceres, så er der brug for nytænkning. Det mener forhenværende lods Frode Sønderstrup fra Løgstør over for Nordjyske.
Han har som lods på Limfjorden frem til 1999 hjulpet flere tusinde skibe gennem Jernbanebroen.
 
”Den offentliggjorte havarirapport om påsejlingen påpeger mange relevante ting om regler og kommunikation, men mangler et vigtigt punkt, når sikkerheden ved Jernbanebroen skal vurderes,”  mener han, og han henviser til brovagternes uddannelse.
 
”Brovagterne er personale fra Banedanmark, der, så vidt jeg ved, ingen søfartsuddannelse eller erfaring med sejlads har,” siger Frode Sønderstrup.
På Jernbanebroens nabo, Limfjordsbroen, er situationen en anden, siger han til avisen. ”Her er det uddannede navigatører med erfaring i sejlads, der betjener broen.”
 
Frode Sønderstrup mener, at brovagternes uddannelse er et vigtigt punkt for at sikre en sikker sejlads gennem broerne ved Aalborg.
 
”Hvis brovagterne som på Limfjordsbroen har erfaring med sejlads, så ved de, hvordan det er at manøvrere et skib under skiftende vejr og strømforhold, siger han og tilføjer ”og en sådan praktisk erfaring nedsætter risikoen for kritiske situationer, når en bro som Jernbanebroen skal passeres.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109