23948sdkhjf

Forsigtig optimisme for den globale handel

Forsigtig optimisme for verdenshandelen, blandes med stor pessimisme for shipping. Internationale analytikere og eksperter diskuterer shippings fremtid på konference i København
Der er grund til forsigtig optimisme for væksten i den globale handel, for bunden er nået og nu går det langsomt fremad, spår chefanalytiker for Nordea.
 
Det kan godt være rigtigt, men shipping har endnu ikke nået bunden endnu, lyder den pessimistiske spådom fra en anden ekspert i globale shipping-tendenser.
 
Med de to meldinger for hvad fremtiden byder på, er konferencen ”Ship Management Business Conference 2012” skudt i gang i København, og de to spådomme er blot de første af mange power point præsentationer om udviklingen inden for global shipping og shipmanagement. 
 
”Jeg tror, vi er nået hen over bunden og noget har ændret sig,” sagde Anders Svendsen, chefanalytiker for Nordea i sin præsentation på konferencen, og han mener, der er grund til at have ”forsigtig optimisme om den globale økonomi”.
 
Tegn på stigende global vækst, vil føre til en større verdens handel og dermed en spirende optimisme for shippingmarkederne.
 
Optimismen blev hurtigt skudt ned.
 
Den efterfølgende præsentation af Jarle Hammer, Hammer Maritime Strategies, og et kendt ansigt på alverdens shippingkonferencer skød dog hurtigt denne spirende optimisme til jorden.
 
”Shippingmarkedet, og især tørlast, har ikke nødvendigvis nået bunden endnu,” sagde han i den efterfølgende debat og henviste til at den store overkapacitet på markedet vil være en hæmsko for en hver fremgang i mindst to år frem i tiden.
 
Jarle Hammer ser dog fantastiske muligheder i et ellers trist marked, hvor second hand priserne er på et meget lavt niveau. Desværre mener han dog, at de fleste i branchen har glemt at sætte penge til side i de gode tider, for at have mulighed for investeringer i dårlige tider.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094