23948sdkhjf

Boom i eksporten betyder optimisme

Eksporten steg overraskende stærkt i august, og det kan være med til at holde Danmark fri af recession.
Den danske eksport til udlandet steg i august med 4,1 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I sæsonkorrigerede tal nåede eksporten dermed op på næsten 54 milliarder kroner for måneden.
 
Det skriver epn.dk
 
Også importen gik frem med 4,3 procent.
 
Handelsbalancen for august udviser fortsat et stort overskud på ni milliarder kroner.
Den samlede betalingsbalance viste et overskud på 14,3 milliarder kroner i august.
 
Dermed fortsætter de seneste måneders store overskud på betalingsbalancen.
Eksporten gik markant frem til både Sverige og Storbritannien med vækstrater på næsten 25 procent til begge lande. De to lande er sammen med Tyskland vore vigtigste eksportmarkeder.
 
Danske Banks cheføkonom Steen Bocian konstaterer, at der var tale om en overraskende kraftig vækst i eksporten, og at fremgangen er bredt funderet på de forskellige vareområder.
 
”Selv om dansk eksport har klaret sig flot over det seneste år, er der ingen tvivl om, at den er udfordret af en svag konkurrenceevne og lav vækst, hvis ikke faldende aktivitet på vores traditionelle markeder,” siger Steen Bocian til epn.dk.
 
Han mener, at der fortsat er udsigt til svære vilkår for eksportsalg og venter kun en begrænset fremgang over det kommende år.
”Men dagens tal giver da grund til en forsigtig optimisme,” siger Steen Bocian, der mener, at Danmark med de nye tal næppe vil havne i en recession.
 
Kilde: epn.dk 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078