23948sdkhjf

APM Terminals: Førende havneoperatør i 2016

APM Terminals har fremlagt en plan for at udvikle selskabet til verdens største havne- og terminaloperatør i 2016.
"APM Terminals har en eksisterende portefølje af terminaler og en pipeline for fortsat ekspansion, og vi er entusiastiske omkring mulighederne, som vil tilføre både os og vores kunder værdi i de mange lande, hvor APM Terminals opererer." 
 
Det siger administrerende direktør Nils Smedegaard Andersen i en pressemeddelelse.
 
Antallet af terminaler øges til 65-70 fra 57 ved udgangen af i år, og samtidig skal omsætningen øges til 6,0 mia. dollar fra estimerede 4,8 mia. dollar i år.
 
Målet for det primære driftsresultat før af- og nedskrivninger lyder på 1,6 mia. dollar i 2016 mod estimerede 1,1 mia. dollar i 2012, og driftsresultatet efter skat er et plus på 1,0 mia. dollar. Det kan sammenlignes med et estimeret overskud på 0,7 mia. dollar i 2012.
 
APM Terminals' øverste chef, Kim Fejfer, siger, at han forudser en årlig global vækst på minimum fem procent i antallet af containerløft i de kommende år. 
 
”Men det bliver især i de nye markeder, hvor APM Terminals udvider, at væksten finder sted. Her bliver det 6-10 pct. i løft både af mere global handel og af, at flere varer vil blive flyttet på den mest effektive måde: i containere.”
 
De høje adgangsbarrierer til branchen gør desuden, at han ikke forventer væsentlige nye spillere på banen ud over de nuværende: APM Terminals, Hutchison, DP World, ICTSI og PSA.
 
I perioden 2007-2011 steg APM Terminals' omsætning med 38 procent, og med 86 procent, hvis integrationen af de såkaldte "inland services" tælles med.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078