23948sdkhjf

ISPS-regler skal evalueres

Transportminister Henrik Dam Kristensen lover ny sagsbehandling om ISPS
Søfartens Ledere har taget fat i den løbende debat om ISPS-reglerne, og om hvorvidt de udtrykker rettidig omhu i forhold til realiteterne anno 2012 - 11 år efter, at 9/11 initierede ISPS-reglernes igangsættelse.
 
Søfartens Ledere (SL) har såldes direkte spurgt transportminister Henrik Dam Kristensen om status i sagen, og han svarer ifølge SL's hjemmeside, at Kystdirektorattet faktisk er ved at starte en evalueringsproces omkring ISPS.
 
Transportministeren understreger dog, at Danmark først og fremmest skal leve op til sine internationale forpligtigelser. Dermed vil evalueringen skulle ses i det lys.
 
Søfartens Ledere har også spurgt en række transportordførere om deres holdning, og her er det generelt holdningen, at ISPS i lyset af 9/11 blev skudt afsted over målet - og der hænger bolden endnu. 
 

I juli måned i år modtog danske havne besked fra Kystdirektoratet om endnu en udvidelse af det område, hvor havnene skal føre kontrol, og hvor overvågning er blevet udvidet til, at havne skal forhindre illegal indvandring og forebygge kriminalitet og hærværk.

 
"Men terrorhandlinger og kriminalitet og illegal indvandring er ganske forskellige ting, og de danske havne er ikke politimyndighed; det har aldrig været danske havnes opgave at drive grænsekontrol eller politivirksomhed – vi arbejder med gods over kaj," siger Bjarne Løf Henriksen til Søfartens Ledere. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078