23948sdkhjf

TORM-tanker fik dansk hjælp til formodet piratangreb

Det danske rederi blev hjulpet af dansk Challenger-fly mod formodet piratangreb i Det Indiske Ocean.
Den danske Challenger, der siden den 23. august har været udstationeret på Seychellerne i det Indiske Ocean for at lave overvågning og efterretningsindhentning i det pirateriplagede område omkring Afrikas Horn, blev i går kaldt ud til et formodet piratangreb på det danske skib TORM Aslaug. 

”Vi lå og lavede såkaldt surface-search, hvor vi kontrollerer alle de både, vi støder på, da vi bliver kaldt op på radioen og sendt til det, der lød som et igangværende piratangreb på et dansk skib. Skibet befandt sig kun omkring en times flyvning fra vores position.”

Det fortæller Finn, med flyvernavnet HIF, der var en af de to piloter på Challengeren. 

Besætningen består i alt af fem mand, som også inkluderer to systemoperatører, der betjener flyets radar og kamerasystem samt en tekniker.   

Skibet følte sig forfulgt af en større båd, hvor der angiveligt også var aktivitet med mindre både omkring. 

”Vi gik straks op i højden for at kunne flyve hurtigere, og nåede ud til skibet, så hurtigt som muligt. Da vi fik visuel kontakt til skibet, fik vi bekræftet, at alt stadig var som det skulle være om bord. Vi aftalte med skibets besætning, at vi skulle afsøge området i en stor radius omkring dem, for mistænkelige fartøjer,” forklarer HIF. 

Eftersøgningen gav heldigvis ikke anledning til yderligere bekymring. 

”Jeg tror, at besætningen på skibet blev lidt lettede, da vi viste os i området, selvom vi ikke har direkte mulighed for at gribe ind ved at decideret angreb. Vi undersøgte alle de skiffs' vi fandt i området, og fik radiokontakt med et par tunfiskere, der muligvis har haft nogle aktiviteter med småbåde omkring sig, der måske godt kunne ligne starten på et piratangreb. 

Da et stort havområde omkring skibet var afsøgt, returnerede flyet til Seychellerne.

Følg historien torsdag på søfart.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079