23948sdkhjf

Mærsk på oliejagt i Nord-Irak

Maersk Oil har indledt et nyt og risikabelt efterforskningsprojekt i den kurdiske del af Nord-Irak
Sammen med to amerikanske olieselskaber har Maersk Oil investeret i en licens i Sarsang feltet i Kurdistan. Det skriver Børsen. 

Ifølge Jón Ferrier, chef for forretningsudvikling og strategi hos Maersk Oil, er der tale om et fund i verdensklasse i et relativt uudforsket område, hvor der skønnes at gemme sig meget store reserver.

"Hele regionen er meget lovende. Der er strukturer med i hvert fald en halv milliard tønder olie i den nordlige del af Kurdistan, og det har tiltrukket en række etablerede spillere," siger Jón Ferrier til avisen.

Ud over en række mindre og regionale olieselskaber har giganter som ExxonMobil, Total og Chevron også set potentialet, og de er nu på vej ind i Kurdistan.

Hvor store reserver, Maersk Oil og partnerne har udsigt til i Kurdistan, er uvist. Men det kurdiske Swara Tika-fund er tidligere blevet fremhævet på linje med andre store efterforskningsprojekter i eksempelvis Norge, Angola, Brasilien, Qatar, Kasakhstan og Den Mexicanske Golf.

"Vi tror, vi kan opbygge en forretning i Kurdistan, der er stor nok til, at den kan tiltrække sig ledelsens opmærksomhed. Og vi har et meget stort program undervejs," siger Jón Ferrier til Børsen.

I løbet af det kommende år skal der laves en række prøveboringer. Hvornår der for alvor kan produceres olie fra feltet, vil Jón Ferrier ikke ind på.

"Men vi håber sandelig at se dette potentiale indgå i vores forøgede produktion," siger han med henvisning til Maersk Oils overordnede målsætning om at nå en produktion på 400.000 tønder olie dagligt inden 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078