23948sdkhjf

Seminar: Mere fokus på sundhed

Stort fremmøde til sundhedsseminar i Svendborg. Sundhed er vigtigt og kræver mere fokus, mener nogle af deltagerne.
Søfarten har meget at lære på sundhedsområdet. Dårlige hygiejneforhold, problemer med overvægt og mangel på motion var nogle af de emner, der blev drøftet på sundhedsseminaret i Svendborg torsdag.

Hvem har ansvaret for kosten om bord?
Hvordan er de internationale regler på sundheds- og kostområdet?
Hvordan håndterer man sundhed og kost om bord?
Hvordan håndterer man ”Den svære samtale”?

Det var nogle af emnerne på dagens sundhedsseminar arrangeret af Seahealth under projekt Neptune.

Op imod 70 skibsførere og søfartsstuderende var mødt op, deriblandt Svend Kragesand Hansen, kaptajn på Hurtigruten i Norge.
Han tilhører segmentet 50+ og mener, at sundhed fylder alt for lidt i søfarten.
”Masser af folk oppe i årene har livsstilsproblemer. Vi skal lære at kigge på sygdomsbilledet,” siger Svend Kragesand.
 
Flemming Hemdorff fra Esvagt er her, fordi sundhed efter hans mening er et interessant emne, som han mener kræver meget mere fokus.
”Det er underligt, at man ikke håndterer fødevarer under samme strenge kontrol til søs som man gør på land,” siger han.
 
”Søfartens håndtering af fødevarer er generelt for dårlig,” mener han. Han har ofte set fersk kød leveret i en container, som ikke kølede ordentligt, og så bliver problemet bare løst med f.eks. tøris til at nedkøle kødet.
 
”Sådan ville man aldrig gøre til lands,” siger Flemming Hemdorff til Søfart.
Seminariet er et indsatsområde i kost- og kompetenceprojektet Projekt NEPTUNE, hvor vi opsøger rederier, sejledende og studerende for at de kan være med til at tegne fremtidens skibsfører. Herunder undersøges, hvad der skal til for at løfte kosten til søs i en sundere retning. 
 
”På SIMAC vil vi gerne klæde vores studerende godt på, så de i fremtiden kan gå forrest som gode eksempler. Vi mener, det er vigtigt at leve sundt på arbejdspladsen, og vi betragter faktisk projektet om kost og ernæring som en del af den overordnede sikkerhedskultur. En sund besætning kan være medvirkende til at øge sikkerheden om bord, og derudover kan sundhed også gå hen og blive et konkurrenceparameter, der kan aflæses direkte på bundlinjen”, siger Jesper Bernhardt, direktør på SIMAC.

Blandt oplægsholderne Philip Cossen fra Simac. Han fortalte om MLC 2006 -konventionens betydning i fremtiden. Ledende embedslæge Henrik Hansen, CMSS, viste resultaterne af sidste nye danske undersøgelse på området.
Jesper Jespergaard, Bureau Veritas, viste en række billeder fra skibsinspektioner. De viste, at der lang vej igen, før kabyssen når et acceptabelt niveau. 

 
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094