23948sdkhjf

Navngivning af ny Feggesund-færge på Mors

Det smukke efterårsvejr satte i går den perfekte ramme om dåben af Mors-Thy Færgefarts nye færge, som fik navnet Feggesund.
Sammen med et stort antal fremmødte morsing- og thyboere navngav de to respektive Morsø- og  Thisted-borgmestre Lauge Larsen og Lene Kjelgaard Jensen i går den nye færge Feggesund. Kort tid efter, kl. 15.10 afgik færgen på sin første tur med passagerer i retning mod Thy over sundet, som færgen er opkaldt efter.

Afgangen efter dåben skulle have været Feggesunds første regulære overfart, som afløsning af rutens gamle færge Sallingsund. Imidlertid havde Søfartsstyrelsen på navngivningsdagen i går endnu ikke erklæret sig fuldt tilfreds med operationen af den nye færge, hvorfor sejladsen i går kun skete på en midlertidig tilladelse. Mors-Thy Færgefart forventer at kunne imødekomme samtlige krav fra Søfartsstyrelsen i løbet af den kommende uge, hvormed den nye færge kan sættes i regulær drift.    

Feggesund er seneste skud på stammen i rækken af nye danske små-færger, som 2012 efterhånden har budt på en del af. Og som så ofte før betyder introduktion af en ny dansk ø- eller fjordfærge farvel til en gammel ”trotjener”. For det fælleskommunale færgeselskab Mors-Thy Færgefart skal nybygningen afløse træfærgen Sallingsund, som blev køllagt hos Søren Larsen & Sønner i Nykøbing Mors tilbage i 1957.

Den spritnye Feggesund startede som skrog i Polen og blev apteret og færdiggjort hos Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri. Stregerne blev slået hos A/S Jørgen Petersen i Horsens. Søfart bringer senere på måneden et portræt af den nye færge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093