23948sdkhjf

Maersk Oil i partnerskab med britisk olieselskab

Olieselskabet Tullow Oil overtager 40 procent af Maersk Oils licens til at søge efter olie i Blok 9 i Baffin Bugten ud for Grønland.
Maersk Oil indgår partnerskab med det britisk olieselskab Tullow Oil, der modtager 40 procent af licensen til at søge efter olie i Blok 9 i Baffin Bugten ud for Grønland.
 
Det danske selskab ejer stadig 47,5 procent af licensen, mens det grønlandske olieselskab Nunaoil ejer de sidste 12,5 procent.
 
Det skriver Maersk Oil i en pressemeddelelse.
 
"Vi er glade for aftalen med Tullow Oil, der lader os dele viden og risiko, mens vi gennemfører efterforskningsaktiviteter i dette område," siger Carsten Sønderskov, Maersk Oils direktør i Grønland.
 
Han fortæller, at Maersk Oil netop har gennemført en 3D seismisk undersøgelse i området. Det er sket efter, at en omfattende miljøvurdering er udført og godkendt af den grønlandske regering.
 
"Beslutningen om vi skal bore en efterforskningsbrønd, vil blive truffet, efter vi har evalueret de seismiske data. Enhver boreaktivitet er derfor stadig år væk, og vil kun blive gennemført, hvis vi kan gøre det sikkert," siger Carsten Sønderskov.
 
Blok 9 dækker et område på 11.802 kvadratkilometer, og licensaftalen løber frem til 2014.
 
Mærsk Oil har tidligere meddelt, at man i forbindelse med ekspansionen mod nord også vil oprette en forskningsstation i Disko-området. Stationen skal dels tjene til at understøtte selve olieefterforskningen, dels undersøge indvirkninger på miljøet. 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063