23948sdkhjf

Stor stigning i småbåds-aktivitet ved Somalia

Roligt vejr ud for Somalias kyst, efter mange måneders monsunregn og store bølger, giver nu en markant øget aktivitet af småbåde og dermed potentielle pirater i området, oplyser det danske flyvevåben.
Afslutningen på monsunen i det Indiske Ocean kan allerede nu observeres direkte på aktiviteten på havet ud for Somalia.
 
De seneste meldinger fra de danske besætningsmedlemmer i det danske challengerfly, som siden august har bidraget til overvågningen af pirataktiviteterne i farvandet, viser markant flere skibe på havet end tidligere.
 
”Vi har ikke haft så mange mål på en enkelt flyvning før i dag. I den tid vi har været her, har havet været ret uroligt, så det er oplagt at gætte på, at årsagen er, at bølgerne er blevet mindre, så bådene har nemmere ved at komme på vandet,” sagde fartøjschef M.G. Jensen efter overvågningsmissionen fredag ifølge Flyvertaktisk Kommando.
 
Den øgede trafik af småbåde i farvandet er ikke et problem i sig selv, men eftersom piraterne benytter de samme typer fartøjer som alle andre, giver det anledning til, at mange mål skal undersøges.
 
Fredagens mission varede syv timer, og flyet afpatruljerede en strækning på 600 km langs Somalias kyst. 14 skibe og både blev undersøgt foruden en lang række lejre og mindre byer på kysten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078