23948sdkhjf

Havneudvidelse i Hanstholm kan skabe mere end 700 nye job

En ny analyse viser, at en udvidelse af Hanstholm Havn kan give øgede indtægter og jobmuligheder.
Der er udsigt til masser af nye jobs og ekstra indtægter i kommunekassen, når Hanstholm Havn bliver udvidet.

Sådan lyder konklusionen på en ny oplandsanalyse, som den rådgivende ingeniørvirksomhed Grontmij har lavet for Hanstholm Havn.
 
Byggeriet af en ny, større havn vil ifølge analysen alene skabe omkring 70 job årligt, mens der efterfølgende er udsigt til cirka 365 nye arbejdspladser. Læg dertil omkring 269 ekstra job i oplandet som en afledt effekt af den øgede aktivitet på havnen.
 
Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) er ikke overraskende begejstret for analysens konklusion.

”En havneudvidelse er en vækstmotor i bredeste forstand. Det vil gavne fiskeriet, virksomhederne i og omkring havnen samt resten af kommunen og videre ud i regionen,” siger hun.
 
Borgmesteren kan ifølge oplandsanalysen se frem til, at kommunen får en øget skatteindtægt på 78 millioner kroner om året efter en udvidelse.

”Det understreger blot, at en udvidelse af havnen giver en masse nye muligheder og vil bringe indtjening til egnen. Men i sidste ende kan det være med til at gøre denne del af Danmark langt mere interessant for nuværende og kommende indbyggere,” siger Lene Kjelgaard Jensen.
 
Analysen er en del af den VVM-redegørelse, der skal præsenteres senere på året for byrådet i Thisted Kommune som led i godkendelsen af første etape.
 
Grontmij har kortlagt de økonomiske konsekvenser af havneudvidelsen, som vil tredoble havnens størrelse. Udvidelsen åbner for et stort offshore-marked i de services, der skal udføres på Nordsøens boreplatforme hvert femte år, og i ophugning af udtjente boreplatforme.

Samtidig betyder udvidelsen, at Hanstholm Havn kan få øget del i markedet for servicering af skibe og installation af havvindmølleparker. Også omsætningen i den vigtige fiskerihavn vil blive øget.
 
Udvidelsen af havnen sker etapevis. Første etape omfatter nye ydermoler, mens de efterfølgende etaper skal etablere nye havnearealer på land. Den forventede anlægsinvestering til ydermolerne er cirka 500 millioner kroner.
 
Målet er at kunne gå i gang med anlægsarbejdet i foråret 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094