23948sdkhjf

Grønlandsk olieeventyr har meget lange udsigter for Mærsk

Maersk Oil vil bruge milliardbeløb de kommende år for at finde mere olie rundt om i verden, men ud for Grønlands kyst har det lange udsigter.
Selskabet har netop afgivet 40 procent af sin grønlandske licens til britiske Tullow Oil, og mens Tullow Oil i sine udmeldinger er opløftet af de potentielt store muligheder, så gør Maersk Oil meget for at understrege, at miljøhensyn kommer først, og at det endnu er uvist, om man vil bore efter olie ved Grønland.
Det skriver Berlingske. 
 
"Vi synes fortsat, at det ser attraktivt ud, men vores beslutning vil blive truffet på grundlag af to ting. Den ene er, hvor efterforskningsmæssigt attraktivt det ser ud. Den anden er, at vi skal være fuldstændig overbeviste om, at vi kan styre de miljømæssige udfordringer, der måtte være. Hvis vi ikke er sikre på det, lader vi være," siger Lars Nydahl Jørgensen, efterforskningsdirektør i Maersk Oil.
 
Først i 2014 vil selskabet beslutte, om man vil bore en efterforskningsbrønd, og indtil da foretager man seismiske og miljømæssige undersøgelser, herunder af isbjerge, der ifølge forskere i stigende grad river sig løs fra kysten og dermed udgør en trussel.
 
"Vi har allerede gang i en del miljøundersøgelser, herunder et samarbejde med DMI om isbevægelser, hvor vi følger isbjergene med GPS for at forstå, hvordan de bevæger sig under forskellige vejrforhold. En del af blokken er på så forholdsvist lavt vand, at det er begrænset, hvor store isbjerge der overhovedet kan komme derind, men vi skal finde ud af, om det overhovedet er et problem, og være helt sikre på, at vi kan håndtere de risici, der måtte være," fortæller Lars Nydahl Jørgensen til avisen. 
 
Så sent som i sidste måned leverede den franske oliegigant Total det hidtil største slag mod det grønlandske olieeventyr, da selskabet meldte offentligt ud, at katastrofepotentialet ved en grønlandsk oliesatsning ganske enkelt er for stort, og at man derfor bør afholde sig fra at lede efter olie ved Grønland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125