23948sdkhjf

Maskinmesterskole styrker den internationale linje

UDDANNELSE Underviser Jens Vinther har været på en ugelang studietur og salgsturne i Houston med det formål at styrke etableringen af Aarhus Maskinmesterskoles kommende internationale valgfagslinje.
Han har brugt mere end 10 år af sit liv på at rejse rundt i omkring 70 forskellige lande for at arrangere overlevelsesture og diverse ekstrembegivenheder. På programmet har blandt andet været bungy jump, bjergbestigning og rock diving, hvor man kaster sig ud over et vandfald fra stor højde.
 
Ydermere arbejdede han i tre et halvt år i Nordvietnam, hvor han fungerede som turleder og bragte turister ind i junglen og i kontakt med stammer, der ikke tidligere havde haft besøg af hvide mennesker.
 
Jens Vinther er i høj grad en ener og har altid haft en stor og international berøringsflade. Også fra en årrække som eksportsælger i henholdsvis England og Tyskland. Baggrunden kommer ham til gode nu, da Aarhus Maskinmesterskole er på vej til at etablere en international valgfagslinje. Jens Vinther er således netop vendt hjem fra en særdels udbytterig studietur til USA.
 
 "I mine mange år i udlandet har jeg altid haft engelsk som arbejdssprog, og det har sidenhen været en stor fordel. Men sproget bliver jo rustent, når man ikke har brugt det tilstrækkeligt i en periode, og derfor var det også for mig nødvendigt med en opgradering. Den fik jeg i en sådan grad, at jeg undervejs begyndte at tænke og drømme på engelsk, ligesom jeg kom hjem med en masse andre uvurderlige input og kontakter," siger Jens Vinther, der er udvalgt som en af underviserne på den internationale valgfagslinje, som stater i august 2013.
 
Dermed også sagt at besøget i USA primært handlede om videreudvikling af sproglige kompetencer. Alle undervisere på skolens internationale forløb skal således mestre både akademisk og teknisk engelsk, hvorfor inspiration og øvelse selvsagt er nødvendig. Og den fandt Jens Vinter altså i Texas på University of Houston, som Aarhus Maskinmesterskole i forvejen har et udvekslingssamarbejde med. Udbyttet af besøget var dog langt større end blot træningen af teknisk engelsk på højt niveau, fortæller Jens Vinther.
 
"Vi sørgede for at udnytte min baggrund som sælger til at skabe nogle tættere relationer til nøglepersonerne på universitet, som jo har nogle studerende, der kunne tænkes at komme over til os. Vi er i gang med et stykke salgsarbejde, hvor vi gerne vil tiltrække studerende fra hele verden, så jeg har i allerhøjeste grad også været på salgsturne," fastslår han.
 
"Jeg har også lært meget om, hvad det er for en type studerende, der går på universitet, og ligheden med vores egne studerende er faktisk slående. De har samme alder, er på nogenlunde samme udviklingstrin, efterspørger det samme og stiller de samme spørgsmål. Sådan noget er vigtigt for os at vide, når vi skal planlægge et undervisningsforløb, som de skal kunne relatere til deres hverdag," tilføjer Jens Vinther, der generelt tillægger den internationale valgfagslinje stor betydning for særligt de studerende, men også for skolen og for faget som sådan.
 
"Hele ideen med at tiltrække internationale studerende til skolen er, at der skal foregå en masse samarbejde med de danske studerende. På den måde vænner vi vores egne studerende til at tænke globalt, samtidig med at de får mulighed for at etablere et vigtigt internationalt netværk. Man skal jo tænke på, at de internationale studerende kommer til at sidde i ledende stillinger i USA, Australien, Singapore, Sydafrika, Sydamerika og alle mulige andre steder maksimalt halvandet år, efter de har besøgt Aarhus Maskinmesterskole," siger han.
 
Intentionen med etableringen af den internationale valgfagslinje kaldet Energy – Technology and Management er også at tilbyde valgfag inden for eksempelvis vedvarende energi, Green Ship of the Future og clean tech. Alle områder hvor dansk teknologi og viden kan udgøre en forskel for de internationale studerende.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078