23948sdkhjf

3,4 mio. kr. til ny dansk forskning i ballastvand

BUSINESS: Fornyelsesfonden har givet virksomheden Litehauz og tre partnere midler til at udvikle et unikt måleinstrument, der kan overvåge, om ballastvand er korrekt renset.
Pengene kan hjælpe med til at sætte dansk marinindustri i førersædet på ballastvandsområdet. 

I den seneste runde har fonden valgt at tildele 3,4 mio. kr. til udviklingen af et målesystem, der kan overvåge og kontrollere rensningen af ballastvand samt en tilhørende internetløsning, der på sigt kan forbedre vandrensning og sænke energiforbruget. Litehauz er tovholder på projektet, der også tæller Medico Chemical Lab, DESMI Ocean Guard og Bollfilter.  
 
Frank Stuer-Lauridsen, adm. direktør i Litehauz, siger, at det økonomiske bidrag gør det muligt at gennemføre projektet, der har været undervejs i ca. et år og tidligere har modtaget støtte fra Miljøministeriets program for miljøeffektiv teknologi og Den Danske Maritime Fond.  
 
”Vi venter os meget af udstyret, og vi forventer at have en prototype klar i andet kvartal af 2013. Når ballastvandskonventionen snart træder i kraft, og de amerikanske regler starter i 2014, betyder det, at 60.000 skibe i løbet af fem til syv år skal have installeret ballastvandsrensningssystemer,” siger han.  
 
Det er et kendt problem, at det indtil nu er vanskeligt kontinuerligt at overvåge effektiviteten af ballastvandsrensningen. Skibet kan derfor være i risiko for, uden at vide det, at overtræde loven og blive tilbageholdt i en havn med ubehagelige økonomiske konsekvenser for rederiet.  
 
”Med vores system vil man løbende under rensningen kunne følge effektiviteten
og have mulighed for at gribe ind, før ballasteringen er afsluttet og havnen forlades. Til stor gavn for miljøet og for driftsøkonomien,” fortæller Frank Stuer-Lauridsen.  

Siden 2010 har fonden under Erhvervsstyrelsen uddelt over ½ milliard kroner til innovative projekter, der kan levere nye løsninger, der kan skabe både job og vækst.  
  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079