23948sdkhjf

Søfolks frygt for pirater skal undersøges

BUSINESS: Søfartens Arbejdsmiljøråd står bag en ny undersøgelse, der skal klarlægge pirattruslers betydning for søfolk.
Hver eneste dag sejler danske søfolk gennem piratfyldte farvande, når de passer deres arbejde om bord på handelsflådens skibe. Men hvad betyder pirattruslen for de ansatte om bord på skibene?
 
Det har Søfartens Arbejdsmiljøråd sat sig for at finde ud af, skriver nordjyske.dk

Arbejdsmiljørådet står bag et nyt forskningsprojekt, der primært retter sig mod søfolk i danske rederier, og målet er at forbedre mulighederne for at tage hånd om problemet.
 
Det skriver Søfartens Ledere, der er faglig organisation for kaptajner og navigatører.
”Hvis vi har en forståelse for, hvordan de søfarende opfatter pirattruslen, så har vi også meget bedre muligheder for at håndtere problemet - også ledelsesmæssigt, siger antropolog Adrienne Mannov, der leder projektet, til Søfartens Ledere.
 
Projektet bygger på en trepartsaftale mellem Antropologisk Institut på Københavns Universitet, Søfartens Arbejdsmiljøråd og Forsknings- og Innovationsstyrelsen. De to sidstnævnte institutioner finansierer i fællesskab projektet.
 
”Jeg ønsker at få et nuanceret billede af de søfarendes arbejdsliv og søger mange indgangsvinkler i forbindelse med projektet,” siger Adrienne Mannov.
 
Hun søger derfor muligheder for at sejle med de søfolk, for hvem de farlige piratfarvande er blevet en del af arbejdslivet. På sejladserne vil hun observere livet om bord og på havnene.
 
”Derudover vil jeg gennemføre interviews af enkeltpersoner og grupper,” siger hun.
Søfolk verden er blevet taget som gidsler af pirater, der huserer flere steder på kloden. Mest omtalt er piraterne ved Somalia på Afrikas østkyst været, men pirattruslen er også aktuel ud for Vestafrika.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438