23948sdkhjf

EU klar med en ny Lindø-løsning

BUSINESS: EU sender penge til tidligere Vestas-ansatte, der har mistet jobbet på grund af konkurrence fra udlandet.
Knap 56 millioner danske kroner er på vej fra EU til 720 tidligere ansatte hos vindmøllekoncernen Vestas. Pengene kommer fra EU's såkaldte globaliseringsfond, som man kan søge om støtte fra, hvis man bliver arbejdsløs som følge af globaliseringen.  
Det skriver fyens.dk.
 
På samme måde forsøgte EU tidligere i år at hjælpe 550 tidligere ansatte på Odense Stålskibsværft, Lindøværftet. De blev tildelt næsten 48 millioner kroner.

Danmark har søgt om støtte til de 720 arbejdsløse fra Vestas, fordi den europæiske vindmølleindustri er blevet alvorligt svækket de seneste år på grund af konkurrencen fra udlandet.

Vindmølleproducenter i EU har oplevet et markant fald i deres markedsandel på verdensplan. En andel, der i 2006 lå på 65,5 procent, og i 2010 var faldet til 43,7 procent.

I Strasbourg er europaparlamentarikeren Ole Christensen (S) glad for, at de arbejdsløse danskere får økonomisk støtte fra EU.

”Konkurrencen fra Asien og Nordafrika er hård, og nu får de afskedigede mulighed for uddannelse, genoptræning og aktivering,” siger han og henviser til, at pengene skal bruges til mentorordninger, efteruddannelse og såkaldte jobordninger.

Og ifølge Ole Christensen er det en god investering for både EU, Danmark og de arbejdsløse. Derfor er han glad for, at kommissionen tilsyneladende har "lyttet til parlamentets kritik af den alt for lange sagsbehandlingstid for ansøgninger. De har oppet sig denne gang. Danmark indsendte ansøgningen i maj og allerede i september gav kommissionen sin anbefaling om støtte,”  siger han.

Den endelige godkendelse ventes i dag, hvor hele parlamentet skal stemme i sagen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078