23948sdkhjf

Gammelt skibsværft fundet i Rold Skov

BUSINESS: Sensationelt fund af gammelt skibsværft i Rold Skov. Fundet bringer afgørende nyt om dansk skibshistorie
Et muligt skibsværft fra vikingetiden er fundet i Rold Skov. En sensation, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach til dr.dk/P4Nord.

En gruppe fritidsarkæologer tilknyttet Nordjyllands Historiske Museum foretog i september en prøvegravning ved Teglgårdsmølle ved Buderupholm. Her fandt man blandt andet planker og trægenstande fra et muligt værft.

Direktør for Nordjyllands Historiske Museum, Lars Christian Nørbach, betegner fundet som meget vigtigt. ”Der er ikke tidligere gravet værftslokaliteter så langt inde i landet. Det er en helt anderledes og ny brik i forståelsen af Himmerland og det indre af landet. På den måde er det et væsentligt og nyt fund,” siger Lars Christian Nørbach.

Fundet er blevet beskrevet som at finde en nål i en høstak, og det kan fortælle arkæologerne meget om handelsaktiviteten i Vikingetiden.

”Ved første spadestik fandt vi ud af, at vi havde fat i noget. Det sætter skibstransporten i perspektiv. Fundet her viser, hvor vigtig skibstransporten var i Vikingetiden.”

Nu skal museet mødes med staten og fritidsarkæologerne for at finde ud af, hvordan de sammen kan løfte opgaven med at grave det gamle værft frem.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078