23948sdkhjf

SIMAC opsøger internationalt miljø

UDDANNELSE: Ledelsen fik nyttig viden med hjem fra konference i Canada.
En delegation fra SIMAC bestående af bl.a. direktør Jesper Bernhardt og rektor Jan Askholm er netop vendt hjem efter at have deltaget i en international maritim konference i Canada.

”SIMACs direktion opsøger bevidst et internationalt maritimt uddannelsesmiljø for at få input til strategien for SIMACs videre udvikling. Det er første gang, vi har gjort det, og det har vist sig meget nyttigt,” siger rektor Jan Askholm til Søfart.

SIMACs ledelse deltog i konferencen ” Expanding Frontiers – Challenges and Opportunities in Maritime Education and Training” på det maritime universitet i byen St. John’s i New Foundland i Canada.

Konferencen foregik i IAMU-regi, og udbyttet har været godt, mener rektoren.

 ”Vi bliver bl.a. bekræftet i, at den danske model med den praktiske tilgang og tæt tilknytning til erhvervene fungerer godt i uddannelsessammenhæng. Det er særdeles værdiskabende,” mener Jan Askholm.

Han kommer samtidig hjem med det klare indtryk, at Canada inden for off shore-industrien har masser af beskæftigelsesmuligheder for fremtidige dimittender fra SIMAC.
 
Formålet med turen til Canada har dels været  inspiration til det strategiske udviklingsarbejde for direktionen, og dels konkret vedligeholdelse og etablering af internationale kontakter i regi af IAMU.

”Fordelen for SIMAC ved at være en del af IAMU er også, at organisationen hvert år finansierer udviklings- og forskningsprojekter med et internationalt tilsnit. Det er noget af det vi fremadrettet vil byde ind på," siger Jan Askholm og fortsætter:
 
"Desuden har IAMU status som NGO i IMO, og selvom det selvfølgelig kan vare vanskeligt at finde fælles fodslag i en verdensomspændende organisation, så er det ét af de steder vi vil fremføre vores synspunkter vedrørende maritim uddannelse og udvikling i forhold til erhvervets behov.
 
Fakta
IMO - International Maritime Organization
NGO – Non Government Organization
IAMU - International Association of Maritime Universities
 
Link:  IAMU
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094