23948sdkhjf

Norden-skib redder helikopter-besætning

Engelsk Super Puma-helikopter måtte nødlande med 19 mand om bord. Besætningen blev reddet af Norden-tankeren Nord Nightingale.
Norden-tankeren Nord Nightingale var først på pletten, da der indløb en nødmelding mandag eftermiddag fra den engelske kystredningstjeneste om, at en Super Puma-helikopter fra selskabet CHC havde fået motorproblemer undervejs fra Aberdeen til boreplatformen West Phoenix i Nordsøen.
 
"Helikopteren måtte foretage en kontrollet nødlanding, idet man ifølge piloternes umiddelbare forklaring til os havde problemer med gearboksen" fortæller kaptajn Bo Rosenborg fra Nord Nightingale til Søfart.
 
"Vi var så tættest på ulykken, og nåede frem kort efter, hvorefter vi påbegyndte opsamlingen af de i alt 19 mand om bord. Først var der i øvrigt til uklarhed om antallet, fordi vi på et tidspunkt fik at vide, at der var 17 mand med, men det skyldtes øjensynlig en mindre kommunikationsbrist, idet besætningen (to piloter) ikke var med i optællingen i nævnte ombæring."
 
Misforståelsen gav bl.a. anledning til at MOB-båden, der var udsat fra Nord Nightingale, returnerede til helikopteren for at søge efter flere personer. Men alle blev altså samlet op i god ro og orden - uden nogen af de forulykkede i øvrigt var tilskadekomne.
 
Nord Nightingales redningsaktion blev hurtigt til en transaktion, idet redningshelikoptere fra UK nåede frem, mens man stadigt var i gang med at samle folk op fra Super Puma-helikopteren. Men man enedes med redningsmandskabet fra UK om, at alle forulykkede skulle om bord på det danske skib, før man samlede dem i redningshelikopterne, fordi det var nemmere at hejse dem op fra skibsdækket.
 
Nord Nightingale var på vej fra Primorsk i Rusland til Belfast i Nordirland med en ladning Ultra Low Sulphur Diesel. Ifølge kaptajn Bo Rosenborg ville han have været gennem Pentland Firth strædet, men ombestemte sig pga. ringe sigtbarhed i området. Derfor alterneredes til ruten rundt Shetlandsøerne, hvilket altså faldt ud til den forulykkede helikopters fordel.
 
Samme helikopter holdt sig i øvrigt flydende indtil Nord Nightingale have forladt scenen. Super Puma-typen, der er meget brugt som offshore-helikopter, har tidligere haft problemer med netop gearboksen. Senest i forbindelse med et styrt i maj måned i år. Derfor vil de engelske myndigheder gerne have den forulykkede helikopter bjærget for nærmere undersøgelser.
 
For abonnenter: Se billeder fra redningsaktionen under Billedgalleri
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078