23948sdkhjf

Selvstændiggørelse af lodsvæsenet på vej

Med den nye Lov om DanPilot lægges op til omstrukturering af statslige lodsers tjenestevilkår
Folketinget vil snarest skulle behandle et nyt lovforslag, hvor under det statslige lodsvæsen får en selvstændig profil - som den offentlige virksomhed DanPilot.
 
Selve lovforslaget forventes fremsat i  januar 2013, men inden da skal det sendes i høring – og dette sker formentlig sidst i oktober 2012. Hos DanPilot ser man frem til at møde de nye udfordringer og muligheder, som lovforslaget lægger op til.
 
Selskabet ser den nye lov som både en anerkendelse af organisationens hidtidige virke og som en spændende ramme for dens fremtidige udvikling, siger organisationen i en pressemeddelse.
 
Videre pointeres det, at lovforslaget lægger op til, at DanPilot skal være endnu mere forretnings- og kundeorienteret, hvilket selskabet ser som en naturlig forlængelse af den udvikling, DanPilot har gennemgået.
 
Det erkendes, at DanPilot i dag er konkurrenceudsat på en række områder, og den markedsorientering som lovforslaget lægger op til, er man klar til.

Lovforslaget åbner mulighed for, at DanPilot kan udvide sit nuværende virke med nye forretningsområder i tilknytning til lodsning. Det gælder både i form af etablering af nye samarbejder og datterselskaber i Danmark og i udlandet.

"Dette vil give nye muligheder for at bidrage til den maritime infrastruktur og til yderligere at styrke sejlladssikkerheden," skriver DanPilot
 
Når en statsinstitution får status som selvstændig offentlig virksomhed overtager den nye virksomhed den hidtil drevne virksomhed med tilhørende aktiver og passiver og indtræder i samtlige rettigheder og forpligtelser i forbindelse hermed.
 
Betegnelsen ”selvstændig offentlig virksomhed” dækker over en i forvaltningsretlige termer juridisk person, der varetager en bestemt del af den statslige forvaltning, og som har selvstændige indtægter og formue og fungerer udenfor bevillingssystemet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079