23948sdkhjf

Nordatlantiske nationer går sammen i maritim klynge

De seks nordatlantiske nationer vil styrke samarbejdet og stifter i november Den Nordatlantiske Maritime Klynge Alliance.
De nordatlantiske nationer Norge, Grønland, Canada, Færøerne, Danmark og Island vil styrke de tætte bånd og stifter Den Nordatlantiske Maritime Klynge Alliance.
 
Det sker på et møde den 19. og 20. november i København. Vært for mødet er den danske maritime medlemsorganisation, Europas Maritime Udviklingscenter.
 
"Den Nordatlantiske Maritime Klynge vil være en platform hvor medlemmerne får mulighed for at udvikle deres maritime forretning som følge af innovation og vidensdeling på tværs af landegrænser," siger Steen Sabinsky, direktør for Europas Maritime Udviklingscenter.
 
Han påpeger, at det faktum, at verdens forretningsmæssige centrum flytter sig fra vest mod øst, stiller de nordiske lande overfor nogle meget konkrete og nye udfordringer.
 
"Erfaringerne viser, at disse udfordringer kræver, at vi samarbejder omkring, hvordan vi sammen kan fremme den maritime sektors konkurrenceevne. Vi er alle enige om, at vores kulturelle såvel som forretningsmæssige ligheder og fællesskab, lægger op til, at vi identificerer de lavtliggende frugter, og indgår i et samarbejde om at skabe de bedst mulige rammer for vores maritime virksomheder i fremtiden,” siger Steen Sabinsky.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079