23948sdkhjf

Syddansk Universitet barsler med ny maritim uddannelse

Syddansk Universitet understreger satsningen på den maritime sektor ved at planlægge en helt ny uddannelse inden for maritim teknologi.
Endnu en maritim uddannelse kan se dagens lys inden for et par år.

Marie Lützen, lektor på institut for teknologi og innovation, SDU, fortæller til Søfart, at SDU satser på at kunne tilbyde en helt ny uddannelse i maritim teknologi - cand.scient.techn.

”Vi arbejder frem mod en akkreditering i efterår/vinter 2013 og planlagt studiestart i september 2014,” siger hun.

Marie Lützen understreger, at den nye uddannelse endnu ikke er færdigudviklet, og at den stadig ikke er akkrediteret.

Det er som udgangspunkt planen, at følgende tekniske professionsbacheloruddannelser skal give direkte adgang til uddannelsen: Maskinmester, maskinchef, skibsfører, Teknisk Manager Offshore fra Erhvervsakademi Syd-Ves, officer fra Søværnet samt maskinmesterne fra den gamle studieordning med opgraderingskursus.

Med et bredt fundament inden for maritim teknologi og en kombination af praktisk baggrund og teoretisk overbygning vil kandidaten ifølge SDU kunne bestride en bred vifte af job særligt inden for det maritime erhverv, f.eks. ved rederi, klassifikation, offshore, udstyrsfabrikanter samt ved rådgivende skibskonsulentfirmaer.

I de foreløbige planer for den nye uddannelse, er det forventningen, at de kommende ingeniører skal kunne udvikle, modificere og optimere maritime konstruktioners teknologiske opbygning, drift og operation. Det skal ske på baggrund af tekniske, økonomiske, samfundsrelaterede og miljømæssige overvejelser.

Desuden skal de kunne varetage forsknings- og udviklingsopgaver inden for uddannelsens faglige spidskompetencer: miljøsystem-analyse, systemanalyse, økonomi og maritim teknologi.

Læs stort tema-nummer om Den Sydfynske Maritime Klynge på fredag i Søfart.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093