23948sdkhjf

Nye maritime love på vej

Den nye Erhvervs- og vækstminister barsler med fire nye lovforslag
Der er ikke gået meget mere end en uge, siden Annette Vilhelmsen tiltrådte som ny formand for SF og satte sig i sin forgænger Ole Sohns sæde som Erhvervs- og vækstminister. Og nu er hun så allerede klar til at fremlægge hele fire nye lovforslag på søfartsområdet. De er dog alle ret beset at anse som formelle danske ratificeringer af nye internationale aftaler. Så tidsfaktoren i forhold til den nye minister er altså også rent formel.
 
De fire forslag omhandler ifølge den involverede instans, Søfartsstyrelsen, Fjernelse af vrag, Mulighed for klager, Betalingsordninger samt Skibførerens forpligtigelser.
 
Mht. Fjernelse af vrag sigter lovforslaget på, at der gennemføres en pligt for skibsejere til at tegne forsikring i forbindelse med udgifter omkring fjernelse af vrag. Lovforslaget er baseret på en allerede vedtaget international konvention, der ventes at træde i kraft i løbet af et par år.
 
Mht Mulighed for klage sigter lovforslaget på, at skibspassagerer skal sikres bedre mulighed for at opnå kompensation etc, i forbindelse med forsinkelser etc. Reglerne her ventes allerede at træde i kraft til december.
 
Mht Betalingsordninger gælder det indførelsen af brugerbetaling for sønærings- og kvalifikationsbeviser. Disse bliver fremover belagt med brugetbetaling. Videre skal der fremover årligt betales en vis afgift for skibe indregistreret i DIS, mens fritidssejlere slipper for at betale ejerskifte-afgift. Reglerne træder i kraft medio februar næste år.
 
Mht Skibførerens forpligtigelser gælder det nye regler omkring skibsførerens forpligtigelse til at redde ombordværende passagerer - og nærmere bestemt vedkommende skibsførers forsømmelse af samme pligt. Også her træder de nye regler i kraft medio februar næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094