23948sdkhjf

Millionbøde til Susan K

Fragtskibet, der blev kapret af pirater, har fået forbud mod at sejle i amerikansk farvand i fem år. Det delvist danskejede fragtskib Susan K har fået en bøde på 1,2 millioner dollar af de amerikanske myndigheder.
”Susan K” har gentagne gange udledt olieholdigt vand og løjet overfor de amerikanske myndigheder om sagen. De ulovlige udledninger af det olieholdige vand er sket i perioden fra august 2011 og frem til den 4. marts i år. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ud over bøden får ”Susan K” og alle andre skibe tilhørende skibets tyske hovedejer, rederiet Nimmrich & Prahm, forbud mod at sejle ind i amerikansk farvand de næste fem år.
 
Den ulovlige udledning af olieholdigt vand er sket umiddelbart efter, at skibet i juni sidste år blev frigivet af somaliske pirater, der havde holdt det kapret i mere end to måneder.
I forbindelse med kapringen kom det frem, at skibet var drevet af rederiet A.C. Ørssleff i Holte, og at det danske rederi havde en ejerandel i skibet.
 
Der skulle være betalt en løsesum på fire millioner dollar til piraterne, for at få frigivet fragtskibet og dets 10 mand store besætning. Der var ingen danske søfolk om bord. Størrelsen af løsesummen er ikke blevet bekræftet.
 
”Susan K” blev kapret af mindst 10 somaliske pirater, da det befandt sig 35 sømil fra Omans kyst. Skibet var på vej fra Mumbai i Indien til Port Sudan med en last stykgods, da kapringen skete.
 
Det 100 meter lange fragtskib er indregistreret på Antigua og Barbuda.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109