23948sdkhjf

Sund & Bælt opjusterer resultat

Sund & Bælt opjusterer forventningerne til årets resultat med 75 mio. kr., viser koncernens kvartalsrapport. Stigende indtægter fra vejtrafikken over Storebælt og lavere renteudgifter end forventet har resulteret i opjusteringen.
 ”Det er meget tilfredsstillende, at vi kan forbedre årets resultat efter et par sommermåneder, hvor trafikken var lavere end forventet. Det ser ud til, at trafikken har stabiliseret sig, og vi forventer, at den vil være på niveau med budgettet resten af året. Vi regner med at komme ud af året med et overskud på 1.060 mio. kr. før finansielle værdireguleringer og skat,” siger Sund & Bælts adm. direktør Leo Larsen.

Indtægter fra vejtrafikken over Storebælt steg i årets første ni måneder med 111 mio. kr. og var på 1.962 mio. kr. Stigningen skyldes prisreguleringer ved årets start og en stigning i trafikken på 1,8 pct. (korrigeret for skuddagen udgør væksten 1,5 pct.).

Personbiltrafikken stod for den største stigning på 1,6 pct. i forhold til samme periode af 2011, mens lastbiltrafikken steg med 1,1 pct. I gennemsnit passerede godt 30.000 køretøjer dagligt forbindelsen i årets først ni måneder.

Den primære drift for perioden viste et overskud på 1.859 mio. kr., hvilket er 129 mio. kr. højere end i samme periode i 2011.

Renteomkostningerne blev 41 mio. kr. lavere end i samme periode sidste år på grund af det lave renteniveau.

Resultatet før skat blev et overskud på 684 mio. kr., en forbedring på knap 170 mio. kr. i forhold til samme periode af 2011.

På en gennemsnitlig dag i perioden januar - september 2012 kørte 30.288 biler over Storebæltsbroen, mens gennemsnitstallet på Øresundsbroen i samme periode var 19.040. Modsat broen over Storebælt, oplevede Øresunds faste forbindelse et mindre fald i personbilstrafikken på 3,3 pct.

Kilde: Sund & Bælt
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094