23948sdkhjf

Maersk Line bevarer position som største shippingvirksomhed

Selv om Mærsk har bebudet, at de vil nedtone investeringerne i Maersk Line i forhold til andre forretningsområder, så ændrer det ikke på rederiets markedsandel de kommende år. Det skriver Alphaliner.
Det kan godt være, at Mærsk drosler ned på investeringerne i den usikre containerforretning. Men det ændrer ikke på, at Maersk Line de kommende år vil fastholde dets markedsandel og positionen som verdens største containerrederi.
 
Det skriver Alphaliner i den seneste udgave af dets nyhedsbrev.
 
Analysehuset har gennemgået rederiets planlagte udvidelser frem til 2015, og Alphaliner mener, at udvidelserne er tilstrækkelige til at vokse i takt med markedet.
 
"Trods Maersks udmeldte planer om at dæmpe sine investeringer, vil selskabet fortsat investere 6-8 mia. USD over de næste fem år i containerforretningen. Dette inkluderer forpligtende investeringer i nye skibe inklusiv de 20 EEE-klasse skibe," skriver Alphaliner.
 
Maersk Line har i øjeblikket den største ordrebog med nybygningsordrer på sammenlagt 449.000 TEU - heraf 402.000 TEU ejede skibe og 47.000 TEU langtidschartrede skibe.

For at sætte Mærsks investeringer på mellem seks og otte milliarder dollar i nye skibe i perspektiv, svarer det til hele markedsværdien af verdens tredjestørste containerrederi franske CMA CGM.
 
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085