23948sdkhjf

Förde Reederei idømt kæmpe kartelbøde

Det tyske rederi bag Kattegatruten med i stor kartelsag i Middelhavet
Sammen med fem andre rederigrupper, der driver færgefart i Middelhavet, er tyske Förde Reedereis datterselskab Förde Reederei Seetouristik Iberia SL, blevet idømt en massiv bøde på i alt 88,5 mio. EUR af den spanske Comisión Nacional de la Competencia, CNC.
 
For Förde Reedereis vedkommende alene skulle bødestørrelsen andrage ca. 80 mio. kr. Totalt andrager bøden ifølge CNC 15 procent af den samlede omsætning i den periode karteldannelsen skulle have fundet sted.
 
Ifølge CNC har de seks rederier i perioden fra 2002 til 2010 internt aftalt alt for høje priser for sine serviceydelser på en række overfarter i Middelhavet (primært mellem Spanien og Niordafrika). Og lovovertrædelserne er ikke kun et brud på spansk lov, men også EU-lovgivningen, hvorfor der muligvis også venter de pågældende rederier et smæk fra den kant.
 
Undersøgelserne mod Förde Reederei og de andre involverede færgerederier startede med inspektioner allerede sidste efterår og afsluttedes i november. De fleste af de pågældende rederigrupper driver flere overfarter i området, herunder også Förde Reederei, der bl.a. benytter ex-Mette Mols dernede.
 
Herhjemme er Förde Reederei også økonomisk hårdt ramt, idet det antages, at det forfejlede forsøg med indsættelse af superkatamaranen Dolphin Jet, der ikke fik tilladelse til at sejle, har kostet rederiet mellem 20 og 30 mio. kr. 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078