23948sdkhjf

Maritim virksomhedsdag på SIMAC: En klynge af forretningsfordele

De fynske maritime virksomheder skal tænke i åbenhed og samarbejde. Stor aktivitet blandt deltagerne på Den Maritime Virksomhedsdag på SIMAC i Svendborg.
Budskabet var klart, og ikke til at tage fejl af. De maritime virksomheder, der onsdag var til stede på SIMAC i Svendborg og deltog i den Maritime Virksomhedsdag, knyttede an til budskabet om, at vejen til vækst går gennem samarbejde. 


Godt 30 maritime fynske virksomheder var mødt op til at høre om og diskutere mulighederne for øget samarbejde og de mange forretningsmuligheder forbundet med etableringen af den Sydfynske Maritime Klynge. 


Den nye Synfynske Maritime Klynge sigter imod bl.a. at formidle kontakter og etablere netværk blandt de fynske maritime virksomheder, uddannelsesinstitutioner og maritime organisationer.  

Og hos virksomheden Automation Lab i Svendborg, ser man mange forretningsmuligheder ved at skabe tættere kontakt mellem de fynske maritime virksomheder. 

”Vi er en servicevirksomhed og leverer services til mange af de andre virksomheder der kan forventes at deltage i den Sydfynske Maritime Klynge. For os er den Sydfynske Maritime Klynge derfor en gylden og noget lettere mulighed for at komme i kontakt med kunderne. Det at mødes i klyngeregi, forventer vi vil bidrage med nye kundekontakter, som vi udenfor klyngen ville have svært ved at komme i kontakt med,” siger Claus Walter Jensen fra Automation Lab. 

Claus Walter Jensen henviser til at klynger samler deltagerne i et ”lukket selskab”. 

”Når vi samles i klyngen står vi ansigt til ansigt med kunden, og endda også kundens kunde. Dermed bevirker klyngen, at de mange led vi normalt skal igennem for at komme i personlig kontakt med kunden, springes over. Lig mange andre virksomheder, oplever vi at det er svært at komme i kontakt med nye kunder. En klynge skal være med til åbne døre, og agere facilitator for møder og arrangementer der samler virksomhederne under samme tag,” siger Claus Walter Jensen fra Automation Lab, der til hverdag er placeret i Forskerparken i Svendborg. 

”Vi lever af at få tilført ny viden og er dagligt på jagt efter de nyeste teknologiske løsninger. Vi er med andre ord nødt til at følge med i udviklingen i den akademiske verden, og her bidrager klyngen også med netværk og kontakt til uddannelsesinstitutionerne og de studerende der ønsker at lave opgaver i samarbejde med virksomhederne. Dertil ser vi mange muligheder til at få tilført viden til virksomheden” udtaler Claus Walter Jensen. 

Den Sydfynske Maritime Klynge udspringer af et samarbejde mellem Europas Maritime Udviklingscenter (EMUC), Udvikling Fyn, Syddansk Universitet, og Svendborgs International Maritime Academy (SIMAC). 
 
Udviklingschef i EMUC, Jan Boyesen peger på at der er stort potentiale for at styrke netværkssamarbejdet mellem maritime virksomheder og forsknings- og uddannelsesinstitutioner på Fyn. Selvom der er over 550 virksomheder på Fyn inden for det maritime område, har der været et meget begrænset fokus på at skabe synergi mellem disse virksomheder, så de sammen kan vækste og skabe mere innovative services og produkter.
 
Blot det at begynde skabe opmærksomhed om klyngen og få virksomhederne til at mødes har allarede ledet til nye samarbejder.   I klyngen er der bl.a. mange virksomheder som er gode til tekniske løsninger til den maritime industri.
 
”De fynske martime virksomheder er stærke på det tekniske område, og tekniske kompetencer og viden er til en stor del koncentreret i regionen. Tanken med en Sydfynske Klynge bygger på, at vi skaber rammerne for, at de mange maritime virksomheder kan mødes og fx blive bevidste om hinandens kompetencer, og hvad virksomhederne hver især er gode til og er interesserede i at samarbejde omkring” siger Jan Boyesen.
 
”Dagen i dag har vist, at mange af virksomhederne mangler viden om hinanden. Virksomhederne efterspørger viden om kompetencerne i regionen, og deres ønske til klyngen er bl.a. at være med til at samle og introducere de fynske virksomheder for hinanden og de maritime uddannelsesinstitutioner der ligger inde med den nyeste maritime viden. Målet er nu, at vi får endnu flere virksomheder til at deltage i klyngen, og skaber opmærksomhed omkring de mange forretningsmuligheder en klynge med den størrelse kan bidrage med til virksomhederne” udtaler EMUC´s udviklingschef, Jan Boyesen.
 
EMUC har stor erfaring i klyngeudvikling og forretningsudvikling for medlemmerne og har derfor en meget aktiv rolle i etableringen af den Sydfynske Maritime Klynge. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093