23948sdkhjf

Østre Havn får kulturfærge

Et ungt par har købt færgen Sallingsund og vil lave den om til en kulturplatform i Østre Havn i Aalborg.
For 251.000 kroner har to unge studerende, Janni Nesager Toft og Jacob Bjerre Mikkelsen, købt færgen Sallingsund, der i øjeblikket ligger på Agger Værft, hvor den skal istandsættes. Sammen med en række andre studerende har parret samlet et budget sammen på en million kroner, som blandt andet skal bruges til at overdække færgens bildæk, så der bliver 120 kvadratmeter indendørs areal.

”Vi ser færgen som en kreativ ramme for alskens projekter, gerne i samarbejde med byens kulturinstitutioner, siger folkene bag projektet til Nordjyske.
De forestiller sig, at færgen kan bruges til teaterforestillinger, sommerbio, koncerter, foredrag og så videre. De forventer at færgen er færdigombygget i marts, og så skal den til Østre Havn i Aalborg, hvor A. Enggaard, der ejer Østre Havn, har stillet en kejplads til rådighed.

Oprindeligt sejlede færgen, der er bygget i 1958, på Sallingsund mellem Pinen i Salling og Plagen på Mors indtil Sallingsundbroen blev indviet i 1978. Dengang hed færgen Plagen, og det skal den igen omdøbes til.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079