23948sdkhjf

Shell scenarier viser gylden fremtid for gas, LNG og petrokemi

Verdens største selskab sender med nye fremtidsscenarier et stærkt signal til shippingsektoren om mulighederne i naturgas, LNG og petrokemiske produkter.
Det er svært at spå, især om fremtiden. Det hollandske energiselskab Shell, verdens største selskab målt på omsætning, forsøger i sit seneste fremtidsscenarie analyse fra februar 2013 og komme med deres bud på, hvordan den globale udvikling kan se ud over de næste 50 til 100 år. En udvikling, der gør naturgas til den dominerende energikilde og åbner for muligheder i shippingsektoren.

Shell har siden 1970erne brugt scenarier analyser som input til den langsigtede forretningsudvikling baseret på tendenser indenfor økonomi, energiudbud og efterspørgsel samt globale geopolitiske og sociale forandringer.

Ifølge Shells CEO Peter Voser viser disse scenarier “Hvordan de beslutninger regeringer og Selskaber og forbrugere tager i de næste år vil have en stor indflydelse på, hvordan fremtiden vil folde sig ud,”.

Gas overtager oliens betydning i 2030

I årets udgivelse viser Shell, i et af de to scenarier, hvordan et globalt stigende energiforbrug og øget produktion af konkurrencedygtig naturgas fører til et epokegørende skifte i hele energisektoren, hvor naturgas i 2030 vil overtage oliens rolle som verdens største energikilde.

Dermed vil olien miste sin topstatus på det globale energimarked for første gang i 70 år, mens kul var den primære energikilde i en 50 års periode inden olien tog over.

Den udvikling for naturgas fører ifølge Shells ”Mountains” scenarie til nye markedsmuligheder for fragt og shippingbrancherne, hvor LNG vil være et fremtrædende drivmiddel samtidig med, at de petrokemiske markeder vil blomstre op når billig naturgas bliver brugt som input til kemiske produkter.

Dansk shipping er med blandt andre Nordic Tankers, Laurtizen Kosan og Evergas stærkt repræsenteret på kemikalie og det petrokemiske marked. A.P. Møller-Maersk havde med Maersk LNG indtil frasalget i 2012 en position på LNG-markedet. Fra 2015 får danske Evergas leveret det første af en serie mindre og fleksible LNG-skibe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094