23948sdkhjf

Opsving i Limfjordshavnene

Samlet går Limfjordshavnenes godsomsætning frem med over 30 procent. Især i Skive Havn går det godt, havnen kunne i 2012 notere den største fremgang i godsomsætningen i 20 år.
De vestlige Limfjordshavne kan over en bred kam se tilbage på 2012 med tilfredshed. Der kan noteres en stigning i godsomsætningen på 36 procent fra 2011 til 2012. Import af foderstoffer og korn, og eksport af jordbrugskalk forklarer det meste. Det er godt for klimaet og godt for væksten i De vestlige Limfjordshavne, skriver Danske Havne.
 
Fremgang i Skive Havn
Fra 2011 til 2012 havde Skive Havn en stigning på godsomsætningen på 62 procent. Havnen kan især takke en øget import af korn for det flotte resultat. Manglen på korn i området har betydet, at der bliver importeret korn fra Sjælland og øerne – nærtransport til søs, der både er til gavn for klimaet og Skive Havns vækst. 
 
En stigning i håndtering af træpiller til den lokale fjernvarme og skærver til flere lokale vejprojekter har også bidraget til godsomsætningen. Godsomsætningen i Skive Havn var derfor ikke overraskende den højeste i 20 år. Forventningerne til 2013 er nu stadig optimistiske, da den øgede omsætning er baseret på en langsigtet import af korn og træpiller.
 
Kilde: Danske Havne
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079